Monday, June 30, 2014

Sommer 2014


Hov - hvor blev foråret af!

Mange gange har jeg villet sætte mig her og fortælle om hvad jeg laver, men så har der altid været noget vigtigere. Tiden flyver bare af sted. Det synes som om det kun er et lille øjeblik siden, at jeg sad her med stearinlys, juledug og småkager.


K + K vandreture

Hver måned leder Karen og jeg en tur for en gruppe af venner. Turene er på 10 km og vi udsøger skønne steder, mest i Nordsjælland f.eks. Skodsborg, Klampenborg, Fredensborg, Rude skov men også en kold og hyggelig tur i Utterslev mose i snevejr. Pausen med medbragt kaffe er en vigtig ting på turene.


 
 
 
Jeg maler fortsat
"Døgnets tider og kontrasten mellem lys og mørke" var en udfordring, som vi fik på maleholdet. Jeg valgte udsigten over vores sø. Det ene billede i vinterdragt en solskinsmorgen, og det andet en sommeraftenstund, hvor solen går ned og spejler sig i søen. Det var svært, og jeg er ikke helt sikker på om jeg fik løst opgaven til min fulde tilfredshed.

"Paletpigen" er min egen ide og komposition.
Norske forfattere
Det er populært for tiden at læse de moderne norske forfattere, derfor valgte Bogklubben Sheherazade, der består af Gulla, Inge og undertegnede at læse: Karl Ove Knausgaard, Lars Saabye Christensen og Per Petterson. Jeg syntes klart bedst om Saabye Christensen. Til næste gang har vi valgt Shakespeare! Det er vel ikke mange der læser hans tekster, men det vil vi gøre, og valget er naturligvis faldet på Niels Brunses nye oversættelse.
En ny gruppe tur til Cairo i marts

Endelig kom vi af sted med de fire personer, der fik ændret/udskudt rejsen fra november sidste år, fordi de håbede at den politiske situation ville være meget bedre i 2014. Situationen var nu mere eller mindre den samme. Det tog deltagerne et par dage at blive tryg ved Cairo, og vi havde en utrolig dejlig tur, hvor alting lykkedes - ligesom sidst. Venlige imødekommende mennesker overalt - Cairo er fortsat et fantastisk spændende sted at besøge, og vi føler os begge trygge og hjemme. Her er dejlige fotos fra Al Azar Park, Old Cairo, og fra Khan el Khalili.


Konfirmation i Maribo
Så var det Jacobs tur til at blive konfirmeret med den tyske og danske familie til stede. En meget meget god dag, også fordi Jacob holdt en fantastisk tale på ½ time. Vi gav ham en rejse sammen med os til Madrid, for at se Ronaldo spille en kamp. Men vi skal selvfølgelig også vise ham spansk kultur og meget andet. Vi glæder os til rejsen, og tidspunktet bestemmer Ronaldo!
Mogens fylder 70 år

Stor familie- og vennefest i april, da Mogens fyldte år. En hyggelig reception fredag og en festlig eftermiddag/aften på Hestkøbgård. Jeg beskrev i PowerPoint hans liv" fra plovfuren til de bonede gulve", og det var efter sigende ret godt.

Vi elsker vores by - Birkerød

Arbejdsfælleskabet i den lokale gruppe "Vi elsker vores by - Birkerød har taget meget af min tid. Det har været sjovt, og vi er kommet rigtig langt. Vi har bevist at der kunne komme mere liv i Hovedgaden ved f.eks. at lave torvedage om sommeren. Vi har nu haft torvedage hver lørdag i to måneder. I juli holder vi sommerferie, men vender tilbage fra d. 9. august til d. 25. oktober.

Kommunalbestyrelsen har nedsat et Bycenterudvalg, der skal beskæftige sig med borgerinnovation i bycentrene. Der er nu et godt samarbejde mellem Kommunen, Handelsstandsforeningen og borgergruppen, udmøntet i Foreningen "Birkerød Torvedage". Torvepladsen er Teglporten, hvor de bevilgede 10 flotte hvide parasoller blev sat op, og d. 10. maj havde vi premiere. Sammen med torvedagene er der Kunstmarked og Loppemarked lige i nærheden.


 Men at skabe en tradition er ikke nogen let sag. Vi har virkelig slidt for at få dette op at stå: skaffe stadeholdere, markedsføre sagen med tekst og fotos på facebook siderne: "Vi elsker vores by - Birkerød" og "Birkerød Torvedage"-  og på hjemmesiden. www.birkerodtorvedage.dk

Butikkerne fortæller at der generelt er kommet flere mennesker på hovedgaden, og det er jo det, det hele handler om. Mere liv, flere kunder, mere indtjening. Det er blevet sjovere at være en Birkerød-borger!

No comments: