Sunday, December 22, 2013

Julen 2013

Så sidder jeg her tæt på juleaften og skal fortælle om det sidste halve år, hvor jeg har svigtet denne blog. Der er hyggeligt i julestuen, julepynt og stearinlys.

Sommeren gik f.eks. med nogle praktiske ting. Vi har i flere år skulle gøre noget ved den vietnamesiske bambus hyttes tag, der efterhånden var helt utæt. Vi udskiftede de originale bambus stænger med plastik tagplader. På sydsiden er det gennemsigtigt og mod nord er det mørkt. Det var ikke nemt, men vi gjorde det hele selv, stående på stiger. Det ser nu rigtig pænt ud, og det er "næsten" tæt.
 Nu kan jeg bruge hytten som atelier om sommeren, for nu er der flot lys, så man kan se at male.
Denne sommer fik vi også renset vores sø ved et godt nabo teamwork med "søens folk". Der var så meget vandpest, at det faktisk fyldte søen op. Vi skovlede det hele op på bredderne, så det lå i dynger.
  Vi var flere dage om at køre det på genbrugspladsen.
.
SommerCamp er et nyt begreb i familien. Søster Birgitte planlagde en camping weekend i Vesterlyng i Odsherred. Her havde vi en hytte og et medbragt telt. Vi hyggede os gevaldigt på denne dejlige plads og det skønne område.

 
Jeg deltog i BF`s Senior rejse til Limfjorden i august. Jeg har aldrig været i Nørregaard-Nielsen og Kirsten Klein land. Det var en stor oplevelse. Vi besøgte Thy, Mors og Salling i det mest guddommelige vejr. Limfjorden var skøn at skue. Danmark er flot. Museet for Religiøs Kunst. Jeg fik genopfrisket Jeppe Aakjær og Jenle, Sandemose, Jens Søndergaard, Hans Kirk mm.
Jens Søndergaard

Jenle

Limfjorden
 
"Lys over Lolland" nåede vi i år på besøg hos gode venner i Nakskov. Her besøgte vi bl.a. Knuthenlund, hvor en spændende international kokke dyst var i gang. Se på det smukke flade Lolland, som jeg altid er lykkelig for at gense.
Kokkedyst

Lolland

Bogklubben mødtes på Tuse Næs omkring emnet Dostojevskij. Mesterlig forfatter med romaner, som man aldrig vil glemme: Idioten, Raskolnikov og Brødrene Karamazov.
 
En 12 dages rejse i oktober til Tanzania var en kæmpe oplevelse. Jeg fejrede min 67- års fødselsdag her. Vi boede hos Margrete og Bjarne i Dar Es-Salam, så byen og indgik i deres anderledes hverdag. Vi besøgte bl.a. døveskolen, hvor Margrete har et projekt.
Fødselsdagsfoto

På Døveskolen.
 Vi kørte til Selous Safari Park, hvor vi boede et par nætter og kørte rundt i deres landcruiser og så smukke vilde dyr i deres eget miljø Området er større end Danmark, fyldt med søer, savanne, skove. Vi så giraffer, flodheste, elefanter, hjorte og masser af spændende fugle.
Hvad er I for nogle?

Der var en der begyndte at vifte med ørerne!

Graciøs giraf.

Smukt.

Prustende flodhestefolk.

En pause.
 
 Endelig kom vi af sted på grupperejsen "Cairo on the Nile", som vi har arbejdet på siden marts. Men kun fire af de oprindelige seksten tilmeldte turde rejse med os d. 22. november med Egypt Air. Vi havde en utrolig vellykket tur med et fuldt program, der bare fungerede. Alle var begejstrede for vores Cairo, og vi var henrykte over responsen. Nu gentager vi rejsen i kommende marts, og håber det bliver lige så vellykket. Cairo er bare en SKØN by!
Welcome to Egypt!
 Ibn Tulun moskeen - min yndlings moske
 Helt alene ved kong Zosers trinpyramide.
 Vi omringes af nysgerrige og søde piger fra en landsby i deltaet.
 The Hanging Church i det koptiske område.
Malerholdet kører videre hver tirsdag, og jeg har lært meget om "brækkede farver" og gråtoner. Her er et eksempel på brugen af to farver samt hvid og sort. Jeg har lært at bruge spartel, og det er rigtig sjovt. Dette maleri hedder "1001 nat" og det er allerede solgt!
 
Vi har hele året brugt megen tid på facebook gruppen "Vi elsker vores By - Birkerød". https://www.facebook.com/pages/Vi-elsker-vores-by-Birker%C3%B8d/585869761439093.
Gruppen er kommet langt og har opnået lydhørhed i kommunalbestyrelsen. Vi har bl.a. været med i Kulturnatten med en hel dags åbning af den tomme SuperBrugs bygning med torvehaller, boder, underholdning, borgermøde og cafe. Vi fortsætter uforfærdet arbejdet i 2014, for der er endnu ikke kommet nyt liv i Birkerød Hovedgade, som er vores mål.
 Velbesøgt borgermøde.
 Cafeen bugnede med sponserede kager - alt blev solgt.
 Mini torvehal bl.a. med salg af vin, øl, blomster, økologiske grønsager.
Det store Brugs lokale blev gjort brugbart på to dage. Vi holdt åbent en enkelt dag d. 2. november. Bagefter ryddede vi det det hele undtagen stolene. Det var nemlig muligt at afholde et stort borgermøde d. 6. november, hvor der igen var masser af mennesker!
 


 


No comments: