Wednesday, December 31, 2014

Vinter 2014

Efteråret bød på mange gode oplevelser.

I grunden laver jeg det samme som jeg gjorde da vi boede i udlandet: er på smårejser, maler, fotograferer og korresponderer med familie og venner i ud- og indland. Jeg nyder livet og er glad for hver dag man er rask.

Familien samles i Coin
Anne havde 70 års fødseldag og den blev fejret i det skønne hus. Mange af familiens unge fra Danmark deltog, en enkelt bare fra lørdag-søndag. Men man kan nå meget på koncentrerede familietimer, og så kan man jo sove ud i flyet på hjemvejen!


En drink på den øverste terrasse med udsigt over bjergene.

En tur i Nordtyskland
Efter en sommer med meget arbejde med Torvedagene stak vi af og tog en biltur fra sønderjylland til det gamle DDR. Vi startede med den smukke Broager kirke, som jeg har besøgt som barn med far, mor og søster. Vi så Dybbøl, Danevirke, Hedeby, Flensborg og Schleswig i pragtfuldt sensommervejr. Vi kørte ad tyske landeveje til Boizenburg i det gamle DDR, videre til Lutherstadt Wittenberg, der var rigtig spændende at opleve. Reformationen fejres i dette område i 500 året i 2017 for Luthers opslag af teserne. Vi sluttede turen af i Lübeck d. 14. oktober, hvor vi spiste fødselsdags middag.


Torvet i Boizenburg.


Smukke landeveje.

Melanchton holder tale. 

Madrid og Ronaldo
Jacob fik en rejse i konfirmationsgave af os, ligesom hans storesøster og mor også fik, da de blev konfirmerede. Da var vi i London og Berlin. Men Jacobs store idol er Ronaldo, der spiller for Real Madrid. Derfor skulle fokus på hans rejse være en kamp hvor Ronaldo spillede på det enorme Stadion Bernabeau.Vi fik billetter til en Champions League kamp mod Liverpool. En kæmpe oplevelse for Jacob, der også fik købt trøje, bukser og sokker med hjem.


Jacob på stadion. 


16 dejlige dage i Cairo
Vejret er prima i november, så vi kan sidde på balkonen og spise morgenmad men også middag. Denne gang havde vi ikke gæster med hjemmefra, så vi behøvede ikke vise frem, men kunne slappe af og opdage nyt. Road 9 har nu fået status som gågade torsdag og fredag aften/nat. Det betyder at masser af unge tager fra centrum til Maadi for at more sig og hænge ud på alle de mange cafeer og restauranter. Hver gang vi er i Maadi er der nye spisesteder og chokolade- og cupcake butikker. Egypterne er store slikmunde! Vi har skiftet rengøring: Deli er rejst hjem til Filippinerne efter 31 års arbejde i Egypten. Nu håber vi, at vi bliver ligeså glad for hendes afløser. Det er fortsat Ismail, der passer godt på lejligheden.

En helt utrolig flot solnedgang

En øl på dækket af "Lady Diana" på Nilen.

Kulturnatten 
I årets kulturnat havde jeg ansvaret for en foredragsrække med interessante foredrag. Alt forløb perfekt - men der kom bare alt for få tilhørere. Nu forsøger vi næste år at lægge arrangementerne senere på aftenen og lære af erfaringerne fra dette år. 


Maling
Jeg maler hver tirsdag på Mariehøjcentret.
Det er blevet til flere dejlige malerier, bl.a. et egyptisk motiv fra Tut-Ankh-Amons kiste "Katten, slangen og Ished træet".Birkerød
Ellers har vi begge forsøgt at bringe mere liv i Hovedgaden i Birkerød på forskellige måder. Der er nu to søsterforeninger: Borgerforeningen Birkerød, hvor jeg er sekretær, og Birkerød Torvedage, hvor jeg er med i det praktiske arbejde. 
Man lærer meget om produkter og producenter, om kommunen, handelslivet og de lokale beboere. Vi er kommet et stykke af vejen, men der er langt igen. Et af måle er at få udlejet Brugsens gamle bygning, der lukkede for snart to år siden. Jeg drømmer om nogle cafeer i hovedgaden - det vil være et gennembrud!

Birkerød Torvedage på Teglporten.

Vibeke siger på gensyn i 2015.

No comments: