Saturday, April 14, 2012

Forår 2012


Hvad er det så der har optaget mig siden jul? 

K + K Vandreture
Jeg har sammen med en bekendt lavet vandreture i vores område for gode venner, der også synes det er skønt at gå en tre timers tur på 10 km en almindelig hverdag. Vi startede  op i september sidste år, og vi kalder os for K + K Vandreture. Vi vil ikke være flere på turene end man kan gå og få en hyggelig snak undervejs, så der er foreløbig lukket for tilgang. Vi har været i Søllerød Naturpark, Holte området, Jægersborg Hegn, langs Usserød Å, Maglemosen og Høje Sandbjerg, Bøllemosen og Rådvaddam for bare at nævne nogle få steder. Ved at gå disse ture bliver man klar over hvilken overdådig natur vi er så heldige at bo lige midt i. Jeg glæder mig til mange kommende ture.
Bøllemosen
Usserød Ø


Hjortekær


Malekurset

Jeg blev så helt færdig med opgaven: Farvernes Rum. Farveperspektivet som udvidende rum. Jeg valgte som sagt at lave en komposition som Richard Diebenkorn, amerikansk maler, kunne have valgt. Dejlige farver, hvor man følger farverne nedefra og opad, gennem det lyse videre gennem den orange pyramide og videre op til højre og ud af maleriet.

Næste opgave: Alle 100 elever fik den samme Richard Mortensen komposition som opgave. Billedet hedder ”Sjette posthume brev til Clara Jensen”. Alle skulle lave den i røde toner: ”Komposition i rødt”. Altså en øvelse i at stemme farver ned og sætte dem flot sammen, så de kan skabe rum og dybde. Der skulle ikke være kulører, men udelukkende valører med hvid/sort/grå. Der skulle være en fast farvebaggrund, der skabte rummet. Den højre og venstre side skulle harmonere. Opgaven handlede om klange - farverne skal klinge! Det handlede om FUNKTIONEN AF FARVERNE, SLET IKKE HVORDAN DE SER UD! Trinene bevæger sig fra lyst til mørkt eller mørkt til lyst. Baggrund – mellemgrund –forgrund. Farvetonerne skulle styres ind. det blev en laaang, men synes jeg, spændende rejse. Det endte med at blive et flot styret maleri, som bare slet ikke var mine farver. Men det handlede det jo heller ikke om……Richard MortensenNæste opgave: Parafrase over Van Gogh`s Natcafeen. En parafrase er en personlig nyfortolkning af et andet kunstværk, som man overfører til sin egen tid.


Da vi var i Hanoi og gik i de små gader, tænkte jeg på den opgave vi skulle have i maling, der skulle handle om Natcafeen.  Det syn ned ad gaden kunne jeg måske bruge! Her var mototcykler, gamle franske huse, parasoller. Så min ide var at tilføje Natcafeen et vietnamesisk touch. Opgaven krævede monokrom farveholdning og enten brug af nabofarve eller 10 % komplementær farve. Jeg valgte blå og nabofarve lilla.
Den blev ret god.Weekend Seminar i Norrköping
En hyggelig bustur med en flok Amway entusiaster til den svenske by bragte ny viden og forståelse for Amways produkter og denne unikke business form med et kæmpe potentiale.

En dejlig tur til Cairo i marts-april
Vi mærker ikke noget til uroen i landet, når vi er der -  men følger godt med i medier og hvad folk fortæller os om den politiske situation. Opstillingen til presidentvalget er afsluttet og alle venter spændt på hvem det bliver.
Også her i Maadi har jeg været flittig og fået malet. Jeg har været i Art Cafe og været sammen med maleholdet og lærer Khaled, som jeg nu har kendt i 8 år.
Det færdige maleri
Jeg fik malet et dejligt maleri af vores udsigt, som det kunne have set ud før fabrikkerne blev bygget.
Khaled vejleder


En fantastisk sol der svæver og går ned over Mykerinos pyramiden, set fra vores balkon
No comments: