Thursday, September 1, 2011

Sommeroplevelser maj - august 2011


Familie sammenkomster:

Konfirmation i Maribo, besøg i London og en campingtur der gik helt galt!


Caroline bev konfirmeret i Domkirken og bagefter var der inviteret til fest med hele Pappas tyske familie og Catrines danske.

Det var en fantastisk dag ikke bare for konfirmanden, men også for de mange børn og voksne, der hyggede sig utroligt godt sammen.

London rejsen
Mogens og jeg rejste over til London med Caroline for at vise hende verden. Det var vores konfirmationsgave til hende, på samme måde som hendes mor dengang fik en rejse med os til Berlin. London var spændende. Vi så det interessante Natural History, Museum

spiste fish and chips, nød den pragtfulde musical "The Lion King", besøgte Camilla og Chris og var på loppemarked, hvor Caroline fandt en høj hat til Mogens.


London giver mange dejlige oplevelser, men at få den søde gule Andy Duck var nok alligevel det bedste!


En Campingtur på Feddet
Vi var 17 børn og vosksne samlet i telte, campingvogn og hytte for at fejre søster Birgittes 70 års dag. Alting var idyl fredag i godt vejr,

men lørdag d. 2. juli væltede regnen ned. Birgitte faldt baglæns ned fra en høj stige og blev indlagt på sygehuset. Her blev det konstateret at hun havde frakturer i bækkenet. Siden da har hun ligget vandret men gradvis optrænet sig selv op. Nu træner hun flot på krykker og regner med at være helt klar og sig selv igen til oktober.

Jørgen er død
I starten af maj fik vi den meget triste meddelelse at Mogens` bror Jørgen var død efter længere tids sygdom. Det sidste halve år har vi tit været i Coin for at besøge ham, og det er man rigtig glad for nu. I den smukke gamle San Andres kirke var der mindehøjtidelighed
og bagefter kørte man til kirkegården, hvor Jørgens kiste blev sat ind i rækken, hvorefter åbningen blev muret til. Senere var der mindefest i Las Vistillas for familie og venner.

Kunst og kultur

Årets tur med veninderne Agnes og Mette gik til Odsherred, hvor vi boltrede os i Kunstdagene i pinsen.
Vejret var fantastisk og vi kørte rundt i området og blandt andet beså Malergården, diverse gallerier og udstillinger og spiste dejlig middag på Dragsholm Slot. På vejen hjem fik vi en herlig pinsefrokost på Elverdamskroen. Alt i alt en vellykket tur.

På portrætmalings kursus

Jeg hoppede ud i det og startede på et portræt malings kursus hos Mabel Rose. I tre uger malede holdet på portrætter af eget valg. Jeg valgte at male et portræt af Mikael Bertelsen, karismatisk journalist på DR, da jeg kan lide hans udsendendelser, hans udstråling og hans ansigt. Det var sandelig en udfordring, men jeg er tilfreds med resultatet, når det nu er mit første portræt.Her ses det halvfærdige med fotografiet - og det færdige, der er signeret.Bogklubben Scheherazade
Gulla, Inge og jeg mødtes i Blokhus og diskuterede Jakob Ejersbo: Afrika trilogien, som vi alle var meget optagede af. Enhver der har med u-lande at gøre bør læse disse bøger, der giver en utrolig indsigt.
Man er bare så rystet under læsningen og den er umulig at lægge fra sig. Hvordan kan forfatteren dog have opbygget så meget visdom i sit alt for korte liv. Næste gang bogklubben mødes er i november,og da skal vi diskutere Johannes V. Jensen.


Stilhed og eftertanke - en rejse til mit eget indre

Jeg har prøvet at være tavs i ti dage blandt 26 andre tavse kursister. Det var vipassana meditation og yoga. Dette spansk/engelske kursus foregik i bjergene nord for Barcelona, i et pragtfuldt øde område. Hvad lærte jeg så? At træke vejret rigtigt. At være tilstede i nuet, gå langsomt, spise langsomt og nyde maden. At spise nærende levende mad, der giver energi til kroppen og ikke død mad. At lære at acceptere og elske sig selv, og være et eksempel for andre. Vi forstod at kun når man har ro i sind og krop, kan man træffe de rigtige beslutninger.
Catrine og jeg kom nærmest høje og meget glade hjem.En kort stemnings beretning:
Vi bliver vækket kl. 6.20 af en sprød klokke ringning. Man har ½ time til at klæde sig på, før vi alle står parate på kløver engen i dugvådt græs med de bare fødder. Gosh starter på de smukke Qi Gong øvelser, som vi gør i takt sammen med ham. Der er helt stille omkring os. Nogle koklokker høres fra bjergsiden og højt på den lyseblå himmel lyder et skrig fra en rovfugl. Mens vi laver disse harmoniske bevægelser biver det lysere og lysere i vejret og lige før vi er færdige kaster solen sine stråler hen over os og alt bliver gyldent. Et magisk øjeblik.
Det er det mest interessante kursus jeg nogensinde har været på. Jeg føler at dette er en opfølgning på alt det, som jeg lærte da jeg boede i Indien.Tusind tak til Lola og Peter for et vidunderligt kursus.

No comments: