Wednesday, August 4, 2010

Sommer i Berlin, Oslo, Madrid mm.

Maj, juni og juli er gået med dejlige oplevelser. Den trygge base er fortsat "Sommerpaladset" i Birkerød, der fungerer fantastisk som tumleplads og rekreationssted for os begge. Vi indretter hele tiden nye hjørner, kroge og hylder, hvor eksotiske hjembragte ting skifter plads. F.eks. har vi en kælderskakt, som Mogens har beklædt med hvidt Taj Mahal marmor fra Delhi, og her har vi sat to cafe stole og et lille bord. Stedet er døbt "Glascafeen", og her er dejligt at sidde med en kop kaffe i gråvejr og kigge hen på cement Buddha`ens uudgrundelige smil og også op i solgården, hvor agaver og grønne planter er placeret som en lille ø i midten af det hele.


I søen er der de skønneste åkander, og vi glæder os dagligt over de tamme ænder, der kommer op på plænen og bliver fodret.Conrad, naboens selskabelige kat, kommer også tit på visit for at få lidt kæl.
Den vietnamesiske bambushytte er i år taget i brug som male-hytte. Grieg satte sig i sin lille træhytte på klipperne ned til vandet ved "Trollhaugen", hvor han blev inspireret til at komponere sin vidunderlige musik. Det tænker jeg på, når jeg sidder i min hytte og ser ned på søen og alle de grønne omgivelser, mens vindharpen udenfor spille sagte melodier i vinden.

Berlin - Bestiarium og bockwurst
Vi boede en uge i maj i en lejlighed i Schöneberg.Vejret var koldt som alle steder i Europa på det tidspunkt.


Berlin er imponerende, og det er svært at sige hvad der gør størst indtryk, men et af dem er området omkring den arkitektonisk flotte Potsdamer Platz og Friedrichstrasse. I nærheden er også Holocaust-Mahnmal med 2700 sorte betonklodser/søjler, og nedenunder et underjordisk informationscenter med gribende dokumentation om Europas myrdede jøder. Her var andægtig tavshed – også fra alle de mange unge, der gik rundt. Undervejs til Martin-Gropius-Bau studerede vi et stykke af MUREN, der står tilbage. Det er et da en fantastisk dokumentation at have.En anden uforglemmelig oplevelse var en udstilling på Hamburger Bahnhof, der er omdannet til flot museumsbygning. Her så vi en helt speciel udstilling af amerikaneren Walton Ford. ”Bestiarium” var kæmpestore akvareller af vilde dyr. Det var også vildt imponerende. Hvert billede havde sin baggrundshistorie, med citater fra en dagbog eller en biografi. Meget raffineret og betagende.Oslo - gensyn med norske venner
Jeg arbejdede på Den Norske Ambassade i Hanoi, og har stadig gode norske venner fra den tid. Efter seks år mødtes vi igen i Oslo.


Jeg rejste med Marianne, der også har boet i Hanoi, og vi havde varme oplevelser blandt fælles venner: Lunsj på den spændende nye Norske Opera & Ballett, udflugter til Vigelandsparken /Vigeland-Museet og Munch Museet.

Vi boede privat hos Kirsti på Nesodden, og nød færgeturen ind til centrum.

Oslo er bestemt ikke kedelig. Jeg glæder mig allerede til næste gang, når jeg skal besøge mine norske venner.

Madrid - til bryllupsfest
Vi fik en invitation til at være med til at fejre bryllup i Madrid. Det var nevø Joachim og Sandra der skulle giftes 17. juli. Vi rejste sammen med fjorten af den danske familie- og vennekreds til festlighederne, og vi var der en en hel uge. Det blev en meget festlig begivenhed: Det hele foregik på tagterrassen af et af de mondæne hoteller i centrum med 110 gæster.

Seancen startede med borgerlig vielse og sluttede med dans til høj DJmusik på diskoteket indtil benene ikke kunne mere!


Familien trivedes godt med fælles udflugter, museumsbesøg, sightseeing - og ikke mindst med gode middage på sjove restauranter.


Fåborg, Blokhus og jazz
Årets traditionelle tur med veninderne gik til Fåborg. Vi så Museet, der netop er fyldt 100 år. Vi gik tur i de gamle gader med Vægteren, og så fik vi mit livs bedste stegte rødspætte.

Så må jeg altså ikke glemme at nævne en dejlig uge i Blokhus til stor familie fødselsdag og den efterfølgende jazz festival i København, hvor vi også i år boltrede os i herlig jazz musik og festlige møder med gode venner. Et flot punktum var koncerten med Alex Riel, Olivier Anthunes og Jesper Lundgaard i det gamle elefanthus i Zoo.

No comments: