Thursday, August 27, 2009

En dejlig sommer er ved at være slut

Sommeren har været dejlig i Danmark - og heldigvis er der stadig et flot efterår i vente. Jeg arbejder stadig, men pr. 31.december er det definitivt slut med mit bibliotekarliv, der har varet siden jeg blev elev på Gentofte Bibliotek i foråret 1966. Jeg har sagt min stilling op på Nota (tidl. Danmarks Blindebibliotek), og derved endelig "klippet navlestrengen", så jeg nu kan bruge al min tid til at være kreativ, male, fotografere, leve, opleve, udstille.

Det var rigtig sjovt at udstille mine lakmalerier og fotografier fra Vietnam på Bibliotekscenter for Integration.

Undervejs arrangerede vi to vellykkede rundvisninger for venner og bekendte, der endte med spisning på den nærmeste hjørnecafé.

Nu har jeg aftalt en ny foto-udstilling sammesteds fra oktober-december, og det bliver en udstilling med alle mine fotos fra Indien. Det glæder jeg mig til.









Beijing og St. Petersborg
Ellers har vi haft to spændende ture ud i verden. I juni en uge i Beijing, og i august 4 dage i St. Petersborg.

St.Petersborg var spændende at besøge selvom det kun var i få dage. Vi kommer der gerne igen. Her er et par dejlige fotos af denne flotte by: Vinterpaladset, kunst til salg på gaderne, en kat i et vindue og Mogens og jeg på vandretur langs kanalerne.













Det var herligt at gense Beijing efter 17 år. Jeg frygtede, at det Beijing vi kendte og holdt af, var ødelagt.


Det var det ikke, men det havde fået et internationalt touch, som var forrygende. Små observationer: Man er så vant til udlændinge, at ingen længere spørger, hvor man kommer fra. Den katolske kirke som et åbnet miljø på gågaden. Fortovsrestauranter overalt. Man snakker åbent om politik i det offentlige rum. Man går rundt i vestligt tøj. Wangfujing omdannet til mondæn butiks-gågade med verdens største brands af mærkevarer med egne stormagasiner.

Vi mødte også min veninde øjenlægen Bin og hendes familie over en fantstisk middag, hvor vi fik genopfrisket vores venskab med store knus og megen snak.


Det gamle Kina viste sig i parkerne, hvor der søndag morgen var sangglade kinesere der havde musikundervisning eller medvirkede i korøvelser.



Hutongerne levede stadig og var nærmest blevet in.Templerne og parkerne var renoverede og strålende som ingensinde.

Grunden til at vi ville besøge Beijing netop nu, var at vi ville opleve 20 året for opstanden på pladsen. Men kineserne ønskede ingen indblanding fra andre, så de lukkede bare pladsen af i de to brændbare dage.


Turister, journalister og sympatisører kunne bare stå og kigge ind på pladsen, men ikke komme længere. Hvis I læser Mogens` blog ( www.mogenspou.blogspot.com) så får I hele dagbogen incl. fotos fra vores ophold i Beijing i maj-juni 1989. Det er spændende læsning,synes vi da selv.

No comments: