Friday, May 18, 2007

En lækker opskrift!

Mokasaka
En selvopfunden ret med egyptiske råvarer.
Råvarer:
Til 6 personer:
1 kg hakket kalvekød
1 kg artiskokhjerter (kogt)
2 løg
10 fed hvidløg
2 gule eller røde peberfrugter
Kom lidt olivenolie i en gryde og kom de hakkede løg, peberfrugter og hvidløg i gryden og steg lidt. Skær 8 artiskokhjerter i skiver og kom dem i gryden og steg med. Så kommer man kødet i og rører rundt. Salt, peber og andre krydderier som basilikum og persille kan kommes i. Når kødet er brunt er første del af forberedelsen færdig.
Så kommer man halvdelen af blandingen i et ildfast lågfad. Dernæst kommer man et lag af artiskokhjerter. Derefter resten af kød blandingen over. Så laver man et låg med artiskokhjerter. Kom tørret persille, salt og peber over. Smør overfladen med olivenolie.
Læg låget på fadet og sæt retten i ovnen ved 200 oC i ca. 50 minutter.
Hvis I ikke har artiskokhjerter eller I synes de er for dyre kan man bruge courgetter. Skær courgetter i skiver og steg dem lidt i olie før I kommer dem i lagvis i retten.


Vin: En Cape Bay rødvin fra Egypten eller en anden lettere rødvin.


Musik: ”Bewitched” med Nulle og Verdensorkestret