Sunday, September 21, 2008

Hej igen

Hvordan var så den første sommer efter syv år (for Mogens vedkommende atten år) i udlandet? Kedelig? Nej da, det har været skønt at kunne give sig selv lov til at nyde hverdagen hjemme uden at skulle tænke på at pakke kuffert hele tiden.
Men.. et fuldtidsjob tager den tid det tager, og der er ikke så meget fritid. Heldigvis køber Mogens ind og laver herlig mad, så jeg skal ikke klage. Men tid til fordybelse, fotografering, skrivning og oliemaling er der altså ikke plads til. Det hele er sat på stand by i en periode. Men det hele kommer stærkt tilbage, når jeg får tid til mig selv igen.
Hvad har vi så oplevet denne sommer? Kig på mine fotos, der viser et udvalg af møder og samvær med dejlige mennesker, på udflugter både i Danmark og i udlandel.

Mogens knoklede i to måneder i haven, så vi i juli kunne præsentere en ren eventyrhave for naboer, familie og venner. Bagefter kom Felix, Joyce og ”Little” Mogens på et hyggeligt besøg fra Ghana.Vi fejrede” Iftar” med Mona, Mumtaz, Bodil og Sigge, gode venner fra Cairo. Iftar er det daglige måltid som bryder fasten under Ramadanen.”Kend din kommune”er blevet en skæg udfordring for to gamle venne-par, der dels bor i Birkerød- dels i Søllerød. Rudersdal kommune bør selvfølgelig udforskes, så vi havde en herlig heldagstur i solskin i vores fælles kommune, bla. Kom vi forbi den smukke Carina søen, hvor vi overraskende så både skarv og isfugl.Mogens, Carsten og Lone ved Carina søen.
Veninde-gruppen fra Vordingborg Husmoderskole (årgang 1965/66) har i sommer været samlet på Bornholm, fordi Nete fejrede sin 60 års fødselsdag. Gruppen består af Ellen, Elin, Annette, Ulla, Nete og mig."De seks" fra Vordingborg Husmoderskole

Nete


En dejlig heldagstur med Den Gode Vandrergruppe. I år arrangerede Inga turen omkring Tegners ”Rusland”. Her ses vi i højt humør ved starten på cafe i Hornbæk. Det er Lars, der tager billedet.

Gammel kærlighed til Lolland ruster ikke. Efter at have boet 12 år på Lolland og 4 år på Falster, er det stadig hyggeligt at kunne besøge gode venner i Nakskov. Her langs de gamle huse ved havnen ses Carl Erik og Inge. Maribo søerne er altid smukke.
En weekend i Dublin kan sagtens lade sig gøre. Hvor er der blevet flot og inspirerende og meget anderledes end i 1975, hvor vi var der sidst med Hans-Henrik og Kirstine. Dengang hørte vi Ronny Drew og det var da helt fantastisk. Mærkeligt at han døde, mens vi var der nu. Men heldigvis var Dublin stadig fuldt af gode pubber og levende musik – og vidunderlig Guinness.

Guiness is good for you!
Yndigt Dublin hotel

James Joyce omgivet af lokale
For 35 år siden var jeg på et fantastisk kursus om opsøgende biblioteksarbejde på Danmarks Biblioteksskole . Her blev jeg veninde med Agnes og Mette. Vi tre har hvert år mødtes et eller andet sted i Danmark eller i Sverige. I år tog vi til Karlstad for at besøge Lena Sewall, der også deltog på kurset. Lena er pensioneret, og arbejder nu som en engageret madskribent og forfatter. Vi kørte rundt i Värmland, hvor der bare er så smukt. Vi så Rackstadmuseet, indviet i 1993. Her omkring Racken søen udviklede der sig en kunstnerkoloni (ligesom i det danske Skagen) omkring 1900, hvor keramik, tekstil- og malerkunst blomstrede. Det var så spændende at opleve for os, specielt med Lena som lokalkendt og alvidende guide.Huset i GunnarskogLena med sin katModne æblerVærsgo`: Nybagt Æbletærte og formiddagskaffe

No comments: