Monday, January 31, 2011

Lidt om hvad der skete denne vinter 2010-2011
Så oprandt Kulturdagen/natten d. 6. november, som vi havde set meget frem til. Vi rejste mongolteltet - på plænen mellem Birkerød Kirke og sognegården - med naboers hjælp på kun et par timer, så det stod klart kl. 12. Herefter væltede gæsterne ind, både kendte og ukendte. Vi havde kinesisk vin og bolcher at byde på udover en brochure, som vi havde lavet til uddeling. Indtil kl. 18, hvor man slukkede for lyset i Sognegården var der full house i teltet. En herlig dag med megen information og snak om den mongolske kultur. Vi er indbudt til at deltage i 2011, og det har vi sagt ja til.

Efterårsrejsen til Kairo


Dennegang havde vi gæster hele tiden. Først Eva og Ella, Mogens`s to søstre i 80`erne, der begge er åbne og nysgerrige overfor nye oplevelser i verden. I den uge var vi selv turistguider igen med de klassiske oplevelser: Tut-ankh-amons skatte, pyramiderne, bazaren med indkøb, det koptiske "Old Caro", Down Town med butikker, gåture i lokal området Maadi og en dejlig Feluca sejltur på Nilen.
Derefter rykkede gode venner fra Nakskov ind i gæsteværelset. De skulle også opleve Egypten for første gang.


Vi så Yacoubians hus i Down Town, var på spændende cafeer og restauranter og hyggede os sammen.


Vi har med spænding fulgt med, hvordan den gamle og noget usikre balkon udviklede sig fra et åbent hul via en jernramme med cement til den smukkeste fliseklædte 18 m2 sikre balkon. Et flot hvidt jern rækværk og to stribede markiser har nu fuldendt balkonen. Det ser bare rigtig godt ud.Ubudne gæster julenat
Vi havde en dejlig juleaften i Mogenstrup og vendte tilbage til vores hjem 1. juledag. Her blev vi desværre mødt af åbentstående vinduer og endevendte skuffer. Arvesmykker, personlige papirer og digitale dokumenter og fotos på memorysticks var forsvundet. Det var et chok, men der havde ikke været hærværk. Vi besluttede, at det ville vi ikke lade os slå ud af. Nu har vi fået installeret alarm med udrykning, så nu "er der er ikke noget at komme efter"!

Kairo i oprør

Vi arrangerede en smuttur til lejligheden i Cairo ultimo januar for at nyde solen og den nye balkon. Det er blevet meget lettere med det direkte fly København-Kairo med Egypt Air.
Kirsten malede et par dage i Art Cafe sammen med maleveninder under ledelse af den dygtige mr. Khaled. Maleriet bliver et folkloristisk natte sceneri fra Down Town centreret omkring en mavedanserinde.


Vi havde nogle dejlige dage med besøg hos venner og bekendte, både danskere og egyptere. Alle talte om den kommende "Vredens Dag", berammet til d. 25. januar, hvor der ville være demonstrationer. Vi mærkede klart en tiltagende spænding som dagene gik, men der var stadig kun små fredelige demonstrationer. Først fredag d. 28. januar, da vi planmæssigt rejste hjem til Danmark, brød det løs om eftermiddagen lige efter fredagsbønnen med voldelige protest demonstrationer.
Mogens har lavet en artikel til Ulands-nyt, der beskriver situationen.

http://www.u-landsnyt.dk/nyhed/30-01-11/egypten-elektronikkens-revolution


Efter vi er kommet hjem har vi fulgt vi udviklingen time for time i danske medier, BBC World, Al Jazeera osv. Det var vist meget godt at vi kom hjem i tide, og vi tænker meget på de danske og egyptiske venner, som vi lige har været sammen med - og håber det bedste for dem og Egypten. Hvornår Kirsten kommer videre med sit maleri, er virkelig ikke til at sige noget om lige nu!No comments: